Trivselsniveauet på de danske uddannelser skal have et løft gennem meningsfulde aktiviteter og fællesskaber.
Det er tanken bag et projekt fra den almennyttige forening Grow, der netop har modtaget en halv million kroner i støtte fra Tuborgfondet.
I projektet uddannes unge mellem 20 og 30 år som såkaldte ’trivselsambassadører’ for dermed at kunne skabe bedre trivsel for sig selv og andre unge.
De ansvarlige for uddannelsen Amalie Lærke og Klaus Østergaard understreger, at samarbejdet med Tuborgfondet er afgørende for at styrke foreningens arbejde med at engagere unge som kulturbærere for en fremtid med øget trivsel og stærke fællesskaber.
“Med støtten fra Tuborgfondet er vi med til at give unge værktøjerne til at opnå et mere balanceret liv, samtidig med at de får lysten og modet til at løfte andre unge. Uddannelsen giver unge en unik mulighed for at bidrage til en bedre og mere medmenneskelig fremtid for unge generationer,” siger Klaus Østergaard fra Grow i en pressemeddelelse fra foreningen.
Etablerer nationalt bisidderkorps
Fra sårbare unge fortsætter rundturen blandt udvalgte fondsuddelinger fra den seneste uges tid til sårbare forældre.
Trygfonden oplyser i en nyhed, at den netop har givet en donation på 6,1 millioner kroner til fonden Mødrehjælpen. Donationen går til at etablere et frivilligt, nationalt bisidderkorps, der skal hjælpe sårbare forældre under svære møder og samtaler med offentlige myndigheder.
Forældre i krise kan have svært ved at navigere i det offentlige system, og de bruger mange kræfter på at holde styr på mødeformer og informationer i de forskellige instanser. Forældrene bliver derfor nervøse og usikre, hvilket går ud over deres opmærksomhed omkring det, som møderne egentlig handler om, skriver fonden i nyheden.
Donationen skal bruges til at etablere en bisidderuddannelse, som de frivillige bisiddere skal gennemgå. Bisidderne skal støtte forældre under møder og samtaler med offentlige myndigheder og sikre, at forældrene bliver hørt, og at de forstår, hvad budskaberne og aftalerne indeholder.
Indsatsen løber over en periode på tre år, og det er forventningen at gennemføre 600 bisidderforløb.
Forskningsprojekt vil reducere klimaaftryk
På Aarhus Universitet er der netop sat gang i et nyt forskningsprojekt, der sigter mod at reducere landbrugets klimaaftryk ved hjælp af avanceret teknologi og datadrevne metoder.
Projektet hedder ‘System-based Precision Agriculture for Sustainable Crop Production’ og støttes af Novo Nordisk Fonden med op til 25 millioner kroner over de næste fem år.
Professor Davide Cammarano fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet leder projektet. Han har mere end 20 års erfaring inden for landbrugets klimapåvirkning og præcisionslandbrug og anerkendes ifølge en nyhed på Novo Nordisk Fondens hjemmeside som en international ekspert på området gennem sit arbejde i Italien, Australien, Storbritannien og USA.
Projektet vil blive udført på forskellige marker i Danmark. Arbejdet i projektet kommer til at foregå i et internationalt konsortium, der foruden Aarhus Universitet involverer forskere fra Københavns Universitet, Wageningen University & Research i Holland og Leibniz Centre for Agricultural Landscape Research i Tyskland.
Hjælp til fædre og familier i tiden efter barsel
Vi slutter med en nyhed fra Nordea-fonden, som netop har givet 7,5 millioner kroner til et nyt tiltag fra Forum for Mænds Sundhed.
Til maj lancerer Forum for Mænds Sundhed projektet ’Far for livet – hele livet’. Hensigten er at sætte fokus på barslende fædre og deres børns overgang til livet i institution og dagpleje. Det skal lette overgangen for børnefamilierne og sikre, at børn og fædre er trygge og sikre i situationen, hvilket danner grundlag for den tryggest mulige overgang og dermed stærkest mulige relation mellem far og barn.
Vi glæder os til at se, hvordan projektet kan være med til at sikre en god overgang fra barsels- til hverdagsliv for familierne
Christine Paludan-Müller – Uddelingschef, Nordea-fonden
”Forum for Mænds Sundhed har i en årrække ydet en vigtig, landsdækkende indsats, der har givet flere børn mulighed for at få en tryg relation til deres forældre – både fædre og mødre. Med det nye projekt udvides det gode arbejde, som far-ambassadørkorpset udfører i alle landets kommuner, og der igangsættes flere far-barn-aktiviteter i hele landet. Samtidig bliver der fokus på, hvordan børns overgang til livet i institution og dagpleje kan forbedres. Hos Nordea-fonden er vi stolte over at kunne støtte indsatsen, og vi glæder os til at se, hvordan projektet kan være med til at sikre en god overgang fra barsels- til hverdagsliv for familierne," siger Christine Paludan-Müller, der er uddelingschef i Nordea-fonden.
Projektet løber frem til 2028.